Benidorm

Reisverslag van een scharrelaar naar Benidorm!
Dankzij de uitgebreide informatie van mevr. Viviane - grote bezieler van de vrienden van de scharrelaar- en de tussenkomst van de altijd behulpzame en deskundige mevr. Marleen, werd mijn reis perfect geregeld.

Het was namelijk zo dat onder begeleiding van onze bijzonder eerbare en geliefde dokter Bernaert er reeds een groep van nierpatiënten deze reis had ondernomen. Aldus hadden zij kennis gemaakt met een zekere Hollandse mevr. Simone die op professionele basis de verbinding maakte tussen haar werk voor het privéhospitaal Imed en het dichtbijgelegen hotel Melia ****. Ik kan jullie direct met waar genoegen vertellen dat de keuze voor de beide instellingen gewoon vrijwel perfect is meegevallen.

Mijn reis als “ 80-jarige hart- en nierpatiënt genoemd Willy met de pet en altijd in voor de pret” verliep individueel als volgt:

Op 10 februari 2018 werd ik in mijn “ reservaat” residentie Rozendael reeds om 6.30h opgehaald door mijn neefje Niels om in Oostende om 9.00h het vliegtuig te nemen met bestemming Alicante.
Het vliegen verliep probleemloos, doch ik was in Oostende vergeten te vermelden dat ik eigenlijk assistentie nodig had. Jullie moeten weten dat de tocht met- pak en zak- richting de bagageband en dan uitgang op de vlieghaven van Alicante langdurig en zeer lastig was. Ik kwam maar traag vooruit en moest alleen op zoek naar valies en uitgang. Gelukkig kreeg ik intussen van de wel zeer attente mevr. Simone vanuit Nederland een belletje om mij te begeleiden naar het Imedbusje die mij alleen en volkomen gratis naar hotel Melia in Benidorm (60km) bracht.

Bij aankomst in het hotel was ik direct onder de indruk: mooi mooi mooi.
Bovendien kreeg ik een ruime kamerkeuze. Ik verkoos de hoogste, 26 ste verdieping. Ik had een betoverend uitzicht op de zee en de als het ware ingeplante rots in zee , Isla de Benidorm, en ook op de hoge en verblindende flatgebouwen. Voorwaar ik dacht in New York te zijn beland. Dit bleek niet zo raar te zijn want in de kliniek vernam ik van een verpleegster dat zij Benidorm nu de naam Ben York gaven....

In hotel Melia was het eten goed en had men een veelvuldige keuze via het zelfbedieningsbuffet. Ik heb dan aan de manager en 1 van de koks uitgelegd hoe men in Vlaanderen een lekkere dikke steak saignant bakte. In de week was het hotel meestal onderbezet wat een eenzame indruk gaf maar in de weekends was het meer dan overbezet en zeer druk. Van de zogenaamde avondshows heb ik niet kunnen genieten, die waren er niet .

De kliniek daarentegen is 100% meegevallen. Netjes en iedereen was discreet zeer vriendelijk. Op de dialyseafdeling waren we met een 10-tal patiënten : 3 Belgen , 2 Nederlanders, 2 Duitsers en 3 Spanjaarden. Het dialyseteam bestond uit een sympathieke nefrologe die enkel wou aangesproken worden als Marthe en als assistentie had ze 2 vriendelijke verpleegsters met een diploma van master. Natasha, 1 van de verpleegsters, sprak zelfs behoorlijk Nederlands. De voor mij meest gedienstige was Pedro, die om 9.00h zorgde voor een lekker ontbijt en hij smeerde persoonlijke onze sandwiches. Ik heb zelfs als katheterpatiënt een douche kunnen nemen. In één woord, ik voelde mij daar bijna zoals in Maria-Middelares maar ik miste wel mijn fietsje...

Als ik met dit schrijven aan mogelijke collega’s een activiteitenadvies mag geven dan zou ik het volgende voorstellen: Bij het bezoek aan “Old” Benidorm neem eens met de boot “de Marina “ een tochtje op zee naar de rots. Er wacht u een verrassing onder water. Neem ook eens een halve dag vrij voor een bezoek aan Terra Natura, gewoon prachtig en een ideale combinatie van fauna en flora volgens specifiek werelddeel.
Conclusie: Het was meer dan de moeite en dank met deze zeer hartelijk iedereen die mij geholpen heeft om deze droomvakantie mogelijk te maken.

Hasta El próximo año!
Willy met de pet

Naar het overzicht

Dia Travel is er voor u!